rightrightrightForside
Grasrotandel


Sparebankstiftelse

facebook logo

Bydel Frogner støtter Blokkfløytistene Uranienborg med Frivillighetsmidler


Aktuelt: Bilder l Lydeksempler l Videoer l Kalender l Lenker l Kontakt transparent rightrightrightNyheter

Litt om personene bak blokkfløytistene og diverse samarbeidspartnere


blokkfloyte_johannicolai.jpg (5593 bytes)Svein Egil Skotte startet Blokkfløytistene sammen med Johan Nicolai Mohn i 1989. I starten drev de orkesteret sammen, men etter hvert ble det delt i to: Blokkfløytistene Uranienborg og Blokkfløytistene St.Sunniva. Svein Egil ble leder for Blokkfløytistene Uranienborg, mens Johan Nicolai ledet fløytespillerne på St.Sunniva. De to ensemblene har hatt et godt samarbeid i alle år og har gjennomført mange prosjekter i fellesskap.

Skotte har kandidateksamen med blokkfløyte hovedinstrument og pedagogisk seminar fra Norges Musikkhøgskole. Fra 1982-85  gjennomførte han diplomstudier ved Kongelig Konservatorium i Haag med hovedlærere Michael Barker og Ricardo Kanji. Han har også deltatt ved diverse kortere kurser med lærere som Frans Brüggen, Walter van Hauwe, Barthold Kuijken, Marion Verbrüggen, Dan Laurin, Pedro Memelsdorff m.fl. 

Svein Egil har vært aktiv som solist og kammermusiker i en årrekke med ensembler som Oslo barokkorkester, Barokkanerne, Christiania Consort og Duo Incognito. Han har laget solistprogrammer for NRK, både radio og fjernsyn og samarbeidet med kjente musikere som Knut Johannessen, Vebjørn Anvik, Wolfgang Plagge, John Lammetun og Kåre Nordstoga. Han har deltatt ved flere CD-produksjoner og har turnert i mange år for Rikskonsertene og spilt over 500 skolekonserter. For arbeidet med Blokkfløytistene mottok han Oslo Kommunes ærespris for ledere av amatørvirksomhet i 2003. Siden 1994 har han vært fast ansatt i Oslo musikk- og kulturskole.

 

Ruth Solveig Steinsland er instruktør i Blokkfløytistene og underviser på Uranienborg skole og den tyske skolen Max Tau. Hun er utdannet som blokkfløytist og barokkoboist ved Grieg-akademiet i Bergen, Royal Academy i London og Sweelinck-konservatoriet i Amsterdam. Hun har undervist ved forskjellige musikkskoler i Sverige og på konservatoriet i København. Ruth Solveig er aktiv som barokkoboist og spiller bl.a. i Drottningholm barokkensemble, Svenska barokkorkestern, Concerto Copen-hagen, Norsk barokkorkester, Stockholm barokkorkester og Oslo barokkorkester.

Ruth Solveig fullførte i 2008 sitt doktorgradsprosjekt "De glemte konsertene. Tre obokonserter av Förster fra svenske 1700-talls kilder” ved Norges Musikkhøgskole. Hun har i sitt doktorgrads-prosjekt gjort teoretiske analyser og utøvende arbeid med innstudering, konserter og innspillinger. Ruth Solveig har også vært korpsdirigent og har undervist bl.a. i blokkfløyte og blokkfløyte-metodikk ved Norges Musikkhøgskole.

  Ruth S. Steinsland

 

Johan Nicolai Mohn har studert blokkfløyte med Hans Olav Gorset ved Norges Musikkhøgskole og barokkobo med Ku Ebbinge ved Koningklijk Conservatorium i Den Haag. Han har også studert ved universitetet i Oslo. Johan Nicolai har ledet Blokkfløytistene St.Sunniva siden starten i 1989 og mottok Oslo Kommunes Kultur-stipend for dette arbeidet våren 2003. Han er også initiativtager til og leder for OMKs ”Gateorkester”, et ensembleprosjekt med unge strykere og blokkfløytister. Orkesteret har blant annet opptrådt på konserter i Universitetets aula og Oslo rådhus i forbindelse med Musikk- og kulturskolens uke de siste årene. Johan Nicolai har vært ansatt i Oslo musikk- og kulturskole siden 1994 og mottok

Som barokkoboist har han spilt med bl.a. Drottningholm Barokk-ensemble, Bachcollegium Stockholm, Barokkanerne, Concerto Copenhagen, Norsk Barokkorkester og Oslo Barokkorkester. Han har turnert i de fleste Europeiske land samt Baltikum og Israel. Sammen med sine kollegaer i Barokkanerne har han etablert Cafebarokk, landets første konsertserie for barokkorkester, på Cafeteatret i Oslo. Sammen med blant annet Svein Egil Skotte har han i mange år turnert med skolekonserter i regi av Rikskonsertene.

 

Blokkfløytistene St.Sunniva har vært vårt tvilingensemble og samarbeispartner i alle år. Blokkfløytistene Uranienborg og St.Sunniva startet opp felles i 1989 og ble først etter et par år delt i to selvstendige lag. Leder har i alle år vært Johan Nicolai Mohn og laget har en struktur og en medlemsmasse ganske likt Blokkfløytistene Uranienborg. Orkesteret holder selvfølgelig til på St.Sunniva skole. De to orkestrene har gjennomført mange prosjekter og utenlandsturer i fellesskap.

Nadja Alexandra Popp har vært instruktør i Blokkfløytistene i mange år. Har sin musikkutdanning fra Staatliche Hochschule für Kunst und Musik i  Stuttgart, Tyskland (diplom-musikkpedag og blokkfløyte/ korledelse) og fra Norges Musikkhøgskole i Oslo. Hun har også tilleggsutdanning i Administrasjon og ledelse fra Norges Musikkhøgskole. Nadja har nå flyttet til Tyskland og jobber i musikkskolen "Musikschule Kirchheim u.Teck".

Som utøver har hun spilt i flere anerkjente ensembler i Tyskland som "Ensemble Contre Temps", "Ensemble De Luxe" og "Fedans", som befatter seg med renessanse, middelalder og antikk musikk på profesjonelt nivå.

Gisela Attinger er utdannet blokkfløytist fra Norges Musikkhøgskole og har vikariert som instruktør i Blokkfløytistene Uranienborg. Hun er også en dyktig gambist og akkompagnerte Storefløyt på julekonserten i Gamle Aker kirke des-2008. Gisela har også utdannet seg ved Universitetet i Oslo og har sin doktorgrad i studier av gamle norske middelaldermelodier: "A comparative study of chant melodies from fragments of the lost Nidaros antiphoner". Til daglig jobber hun som fagbibliotekar ved Univeritetet på Blindern.

Mona Hansen er utdannet innen folkemusikk på Norges Musikkhøgskole med sjøfløyte som hoved-instrument. Mona har vært ansatt et år i Blokkfløytistene og ellers vikariert som lærer i Blokkfløytistene.

Ingvild Moberg er utdannet blokkfløytist fra Norges Musikkhøgskole. Hun har vært medlem i Blokkfløytistene Uranienborg og spilt i Kammerfløyt i mange år. Ingvild jobbet også som instruktør i noen år. Idag bor hun på Jevnaker og jobber i kulturskolen kombinert med andre ting.

Alexandra Barbara Opsahl (f. 1981) er mangeårig medlem av Blokkfløytistene Uranienborg og Talentskolen ved Barratt Due og OMK. Hun studerte videre ved Royal Academy of Music i London, hvor hun gikk ut med toppkarakter. Hun begynte å studere zinke (cornetto) privat med Bruce Dickey i Italia og fortsatte studiene ved Schola Cantorum i Basel. Hun er vinner av Moeck/SRP Solo Recorder Competition 2003, Friends of RAM Early Music Award 2001 og 2003, og Hilda Deane Anderson Award 2003.

Alexandra jobber nå som frilansmusiker både i Europe og Nord-Amerika, og har spilt i både Royal Albert Hall, Wigmore Hall og Purcell Room i London. Hun har bl.a. spilt med Amsterdam Baroque Orchestra under Ton Koopman, Orchestra of the Age of Enlightenment og Cappella Artemisia. Hun spilte nylig i Glyndebourne produskjonen og DVD-innspillingen av Monteverdi’s “L’Incoronazione di Poppea” og har ofte spilt i Shakespeare’s Globe produksjoner. Hun spiller ofte i Norge i samarbeid med Norwegian Cornett and Sackbuts og med Barokkanerne. Med sistnevnte har hun nylig spilt inn på CD Vivaldi’s c-moll konsert for blokkfløyte, som har fått strålende kritikker.

 

Caroline Eidsten Dahl (f. 1980) er tidligere medlem av Blokkfløytistene Uranienborg. Hun er født og oppvokst i Drammen og har sin blokk-fløyteutdannelse fra St.Halvard videregående skole med Svein Egil Skotte, Griegakademiet med Frode Thorsen og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med Dan Laurin og Clas Pehrsson. I oktober 2006 avsluttet hun sine diplomstudier med fordypning i kammermusikk med professor Dan Laurin ved KMH. Caroline er aktiv som kammermusiker og solist og spiller konserter i Norge, Sverige, Danmark og England i forskjellige konstellasjoner.

Som solist har hun konsertert med Kremlin

Chamber Orchestra i Moskva, Bergen Kammer-ensemble, Drottningholms Barockensemble, Det Norske Kammerorkester og med Norsk Barokkorkester. I 2007 vant Caroline Rikskonsertenes konkurranse Intro-klassisk, noe som innebærer 2 års lansering i inn- og utland. Carolines hjemmeside.

 

Ingeborg Christophersen (f. 1985) er mangeårig medlem av Blokkfløytistene Uranienborg og Talentskolen ved Barratt Due og OMK. Hun mottok Norsk Tonekunstner-samfunds ærespris "Årets Musiker" i 2003. Hun vant 1. pris

i Ungdommens Musikkmesterskap både i 2003 og 2005. Ingeborg har spilt på Olavsfestdagene og Oslo kammermusikkfestival, samt for Nordisk Ministerråd og medlemmer av det norske og danske kongehus. I 2006 deltok Ingeborg med stor suksess i Kjempesjansen på NRK1. Hun var dessuten solist med Ukrainas Nasjonale Symfoniorkester i Kiev. I 2009 spilte Ingeborg seg selv

som skuespiller og musiker i publikumssuksessen Salong

på Nationaltheateret. I 2010 spiller hun inn sin første CD med de samlede blokkfløyteverkene av barokkomponisten P. B. Belinzani, sammen med cembalist Alberto Busettini. Ingeborg har holdt konserter i Norge, Sverige, Danmark, England, Holland, Tyskland, Ukraina og Slovenia.

Våren 2008 holdt Ingeborg sin 5. års diplomeksamen ved Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg etter studier med Nikolaj Ronimus. Konserten ble belønnet med høyeste karakter, 12 av 12. Siden 2006 har Ingeborg også studert hos Paul Leenhouts og Jorge Isaac ved Conservatorium

van Amsterdam i Nederland. I tillegg til blokkfløyte-studiene, studerer Ingeborg cembalo hos Monica Westheimer ved Vestjysk musikkonservatorium, samt hos Johan Hofmann ved Prince Claus Conservatorium, Nederland. Ingeborgs hjemmeside.

Håkon Esplo er utdannet blokkfløytist fra Norges Musikkhøgskole og har vikariert som lærer i Blokkfløytistene. Håkon jobber også innen korpsbevegelsen, skriver musikk og livnærer seg bl.a. som tryllekunstner. Håkons hjemmeside.

Steinerskolens jentekor under sin dirigent Tone M. Wik har samarbeidet med Blokkfløytistene ved flere anledninger, spesielt i prosjekter med norsk og latin-amerikansk folkemusikk. Koret ble startet i 1996, har idag ca.85 medlemmer og er tilknyttet Oslo musikk- og kulturskole. Dirigenten Tone M. Wik er en av landets fremste sangere spesielt innenfor tidligmusikk. Hun har sunget med mange av de etablerte utøvere og ensembler innen tidligmusikk i Norge og internasjonalt. Tone har utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Haag i Nederland. Hjemmesiden til Steinerskolens jentekor.

Vivaldiorkesteret under sin dirigent Igor Rybak øver også på Uranienborg skole og har hatt mange konserter og samarbeidsprosjekter med Blokkfløytistene Uranienborg. Orkesteret er anerkjent for høyt nivå og mange gode musikere. De har hatt mange opptredener og turnéer også i utlandet. Orkesteret består av et hovedorkester og et aspirantorkester. Vivaldiorkesterets hjemmeside

INTI var en avgjørende faktor for at prosjektene "Música entre culturas" og "Fra Andes til Dovre" ble så vellykkede.


INTI er en gruppe bestående av flere musikere som opprinnelig kommer fra Bolivia og Chile. De har alle sammen i de siste årene vært bosatte i Norge og Danmark. Gruppens repertoar spenner vidt: Fra tradisjonell Andesmusikk med dype røtter i den indianske kulturen, til musikk med tydelige europeiske og afrikanske trekk. Dette avspeiler seg ikke minst ved instrumentene gruppen spiller. Panfløyten og de dype trommene har en årtusen lang historie, mens for eksempel charangoen først dukker opp etter spanjolenes invasjon, som en etterligning av gitaren. INTI representerer et samtidsuttrykk for en blandingskultur som er enestående på det amerikanske kontinentet. Gruppen har de seneste år turnert i store deler av Norge med skolekonserter organisert av Rikskonsertene. De trakterer blant annet instrumenter som: kena, (en fløyte fra Peru og Bolivia som opprinnelig ble laget av dyreben, gull, sølv og leire, men som i våre dager lages av bambus), panfløyter, trommer og charango. Charango er en liten gitar med 10 strenger som er en etterligning av den spanske gitaren. Opprinnelig ble den laget av ryggen på beltedyr og den kommer fra Bolivia. Den finnes i flere størrelser med forskjellige navn.

Medlemmene i gruppen som deltok på "Música entre culturas" var Hector Meriles, Pedro Toro, Carlos Jeldes, Josué Cordova og  Ricardo Sanchez. Idag heter guppen INTI FUSION og består av 6 musikere: Carlos Jeldes Ramirez, Hector Meriles, Edgar Albitres, Vidar Ytre-Arne, Antonio Torner og Josué Cordova.

opp

 

Steinar Ofsdal har hatt et samarbeid med Blokkfløytistene Uranienborg gjennom mange år både som instruktør på mange seminarer og som solist ved diverse konserter.

Siden 1967 har Steinar opptrådt som musiker på utallige scener i Norge og store deler av verden. Alene, med gitarist eller trekkspiller, med visesanger, med trio, med kvartett, med band - i band. Etter tre toner på blokkfløyte som seksåring og tre valser på trekkspill som tiåring, var det celloen som ble hans instrument da han var elleve. Senere på 60-tallet stjal kontrabass og hardingfele oppmerksomheten, samtidig som fløyta ble mer sentral, spesielt gjennom hans tre år som musikkstudent i Salzburg, Østerrike, hvor konsertblokk-fløyta var et av hans viktigste fag.

 

I 1970-årene vokste en ny interesse for de folkelige fløytene her i landet. Steinar var en av en håndfull unge utøvere som fattet sterk interesse for den gamle sjøfløytetradisjonen, og lærte fløytespel av den siste av de gamle sjøfløytespelemennene. Denne norske sjøfløytas spilleteknikk og stil farger Steinars spillemåte når han setter fingrene på fløyter fra alle kanter av verden, og han understreker det store fellesskapet i verdens folkemusikk. Spesielt er hans interesse blitt fanget av den kinesiske musikken, og i Kina går han under navnet A Fú. Steinars hjemmeside.

 

Tone  Hulbækmo var solist i Blokkfløytistenes prosjekt "Fra Andes til Dovre". Tone er sanger, musiker, arrangør og komponist. Hennes instrumenter er stemmen, harpe, lyre og tangentinstrumenter, blant annet trøorgel. Tone arbeider  i spennet mellom flere stilarter, som folkemusikk, klassisk, etnisk og ulike genre innen moderne underholdningsmusikk. Hun representerer gamle tradisjoner, samtidig som hun fornyer dem. Tone er kjent fra middelalder-gruppen Kalenda Maya og  TV-serien  "Attekattenoa" i samarbeid med Hans Fredrik Jacobsen. Hun har vært på tallrike turnéer i inn- og utland. Tone på Wikipeda.

Hans Fredrik Jacobsen: Sammen med Tone Hulbækmo var Hans Fredik solist på Blokk-fløytistenes store prosjekt "Fra Andes til Dovre". Hans Fredrik er musiker, arrangør og komponist og spiller ulike typer fløyter saksofon, torader og gitar. Som sin samarbeidspartner Tone Hulbækmo i både Kalenda Maya og i barneTV, har Hans Fredrik en bred orientering som musiker. Han har et fortrolig forhold til en rekke musikalske stilarter. Han har også jobbet med artister som Sissel Kyrkjebø, Knut Reiersrud og Erik Bye med flere. I 1995 vant han Grand Prix-finalen sammen med de øvrige medlemmene i Secret Garden. Med middelaldergruppen Kalenda Maya har Hans Fredrik og Tone vært med på en rekke innspillinger og de har mottatt Spellemannsprisen tre ganger. Hans Fredrik på Wikipeda.

 

Blokkfløytastisk februar 1999:


Konserten i Lindemansalen med en av verdens beste blokkfløytespillere, Dan Laurin,

ble en stor suksess både for deltagere og publikum.Svein Egil Skotte og Johan Nicolai Mohn

hadde lagt til rette for dettemøtet mellom bredden på alle nivåer og den absolutte eliten.
De var også dirigenter under konserten.

 

opp

 


Dan Laurin
Søndag 14. Februar 1999 hadde Blokkfløytistene konsert sammen med den verdensberømte blokkfløytisten Dan Laurin i Lindemansalen på Norges Musikkhøgskole. I tre dager øvde musikk-skoleelevene sammen med den store virtuosen. Her møttes bredden og den absolutte eliten. 10-åringer med nyvunnet plass i blokkfløyte-orkestret og høyskolestudenter møtte verdens beste utøvende blokkfløytekunstner og alle nivåer spilte sammen. 

Dan Laurin er født i Sverige i 1960. Han studerte blokkfløyte ved Konservatoriet i Odense, hvor han ble uteksaminert i 1979. Han fortsatte studiene i København og debuterte der i 1982. Siden 1989 har Dan Laurin hatt stillinger ved følgende konserva-torier og høgskoler: Odense, Aalborg, Gøteborg, København, Bremen og Stockholm.

Dan Laurin opptrer som solist og blokkfløytevirtuos over hele verden. Turneer til USA, Japan og Australia såvel som til de største Europeiske byene har befestet hans rykte som en av de mest interessante - og av og til kontroversielle - utøvere på sitt instrument. Han har mottattt Grammy fra den Svenske komponistforening for sin tolkning av svensk samtidsmusikk. Et mangeårig samarbeid med den australske instrumentmakeren Frederick Morgan har ført til videreutvikling av rekonstruk-sjoner av gamle blokkfløyter, noe som har beriket den internasjonale blokkfløytearenaen. Spesielt bør nevnes instrumentet som var særskilt designet til hans innspilling av Jacob van Eyck´s monumentale verk Der Fluyten Lusthof, den største enkelt-samlingen av musikk noensinne komponert for et blåseinstrument. Ved siden av å arbeide med tidligmusikk, har Dan urfremført utallige verk av svenske komponister og han har gitt ut et stort antall CD-innspillinger på det svenske kvalitetsforlaget BIS. Mange av innspillingene har fått internasjonale priser. Dan er professor på blokkfløyte og underviser ved Musikhögskolan i Stockholm. Han er medlem av Det Kongelige Svenske Vitenskapsakademi og i 2001 mottok han medaljen "Litteris et Artibus" av Den Svenske Kongen. Dan´s hjemmeside.  

Nordisk Barokk Kvartett
Medlemmene i Nordisk Barokk Kvartett var en viktig bærebjelke i konserten "Blokkfløytastisk" med Dan Laurin. Kvartetten ble dannet i 1997, og har høstet fine kritikker etter turnéer i Norge, Sverige og Finland. Gjennom sine programmer vil de vise utenlandsk innflytelse på norsk musikk. Nordisk Barokk kvartett består av: Hans Olav Gorset, Keren Bruce, Vegard Lund og Urban Westerlund.

Per Midtstigen er folkemusiker bosatt i Otta. Hans hovedinstrument er sjøfløyte og i tillegg spiller han torader og munnspill. Han vant Spelemannsprisen i 1977 i klassen folkemusikk/gammaldans for I heitaste slåtten sammen med Ånon Egeland. Sammen med Steinar Ofsdal gjennomførte han på 70- og 80-tallet et prosjekt for å bevare den norske sjøfløytetradisjonen som var i ferd å dø ut sammen med de eldre utøverene av instrumentet. De to vant også Spelemannprisen 1989 i klassen folkemusikk/ gammaldans for albumet Sjøfløyta. Blokkfløytistene Uranienborg har samarbeidet med Per ved flere anledninger både på konserter og på seminarer. Per på Wikipeda

Bø juniorspelemanslag har samarbeidet med Blokkfløytistene på flere prosjekter med norsk folkemusikk. Konserter med samspill og lagspill på sjøfløyte og hardingfele var ganske nytt midt på 90-tallet da vi hadde vårt første samarbeid. Sammen hadde vi dengang konserter i Munchmuseet og i Gullbring kulturanlegg i Bø. Juniorspelemannslaget deltok også på vår 11-års jubileumskonsert i år 2000. Hjemmesiden til Bø juniorspelemannslag.

Bodil Diesen er norges eneste profesjonelle blokkfløytebygger. Hun har laget alle sjøfløytene til Blokkfløytistene Uranienborg. Flere av de viderekommende elevene våre har også kjøpt glimrende renessansefløyter av henne. Bodils hjemmeside.

Adriana Breukink har bygget alle renessanseinstrumentene til Blokkfløytistene Uranienborg. Hun er en av verdens ledende blokkfløytebyggere. Storefløyt fikk beøke verkstedet hennes da de var på turné i Nederland sommeren 2008. Adrianas hjemmeside.

Nikolaj Ronimus er utdannet blokkfløytist fra Odense i Danmark under professor Dan Laurin. Nikolaj har hatt en internasjonal karrierre som blokkfløytevirtuos og har laget flere CDer. Men Nikolaj er også en fantastisk dyktig instrumentmaker og spesialist på å "voice" blokkfløyter. Spesielt er han god til å gi nytt liv til brukte og utspilte instrumenter. Blokkfløytistene Uranienborg har hatt et nært samarbeid med ham og mange av våre flinke elever har kjøpt eller fått revoicet blokkfløyter av ham. Nikolajs hjemmeside.

Arne Aakre er sjøfløytebygger bosatt i Vinje i Telemark. Blokkfløytistene Uranienborg samarbeidet med ham da vi startet vårt sjøfløyteprosjekt med Steinar Ofsdal i 1994. Arne laget fløyter til hele ensemblet slik at vi kunne ha lagspill på sjøfløyte.

Göran Månsson er utdannet ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han regness som en av Sveriges mest interessante och dynamiske fløytister innenfor folkemusikk og tidlig musikk. Göran har sine røtter i Haverö, Norrlands innland och forvalter en unik folkemusikkarv etter forfedrene i spillemannslekten Lång fra Haverö.

Göran hadde i 2005 et spennende seminar for Blokkfløytistene om middelaldermusikk. Han vil også delta som solist på Blokk-fløytistenes 20-års jubileumskonsert i 2009. Ellers underviser han regelmessig på sommerkursene i Sverige hvor mange av elevene våre har deltatt siden slutten av 90-tallet.

Göran opptrer med gruppene Frispel, Raun och Månsson & Åberg og som solist. I desember 2002 kom soloplaten Inland som fikk lysende kritikker. Siden har han gitt ut CDene Mån, Spår og Älvdans, alle med glimrende kritikker. Han er en ofte engasjert musiker innen tidlig musikk, og har turnert verden rundt som slagverker og fløytist.

Göran underviser på Folkemusikinstitutionen ved Kungliga Musikhög-skolan i Stockholm og på Ingesund Musikhögskola i Arvika. Görans hjemmeside.

Ashley Solomon er en suksessrik blokkfløytist fra London som gjestet Oslo i januar 1992 og hadde seminar med Kammerfløyt og elevene på Talenskolen. Han er en verdensstjerne og leder for ensemblet Florilegium og han er idag også leder for Early Music Departement på Royal College i London. Les mer om Ashley på Wikipeda

Hans Olav Gorset er førsteamanuensis ved Norges Musikkhøgskole, hvor han underviser i blokkfløyte, barokktverrfløyte og oppføringspraksis. Han har sin utdannelse fra Oslo, New York, Basel og Amsterdam, og er en "veteran" innen tidligmusikkbevegelsen i Norge, både som utøver, lærer ved Ringve Internasjonale Sommerkurs, og som programskaper i NRK P2. Ved siden av utstrakt virksomhet som solist og ensemblemusiker med konsertvirksomhet i Europa, USA og Canada, bygger han sine egne instrumenter. Hans Olav har samarbeidet flere ganger med Blokkfløytistene spesielt ved store prosjekter. Hans Olavs hjemmeside.

Maria Sjøberg har hatt et spennende improvisasjonskurs med Storefløyt for noen år siden. Maria er fløytist og improvisatør og jobber i stiftelsen Drivhuset.

Torill Thorstad Hauger er forfatter og billedkunstner. Blokkfløytistene samarbeidet i 1999 med Torill i forestillingen "Kongsbarna på Akershus" ved 700 års-jubiléet for Akershus festning. Les mer om Torill på Wikipeda

Lars Henrik Johansen er cembalist og har akkompagnert Blokkfløytistene ved flere anledninger. Ofte spiller han til talentelevene på Barratt Due. Lars Henrik er utdannet i Oslo, København, Paris og Trossingen; har studert barokk med bl.a. Knut Johannessen, Ketil Haugsand, Olivier Beaumont, Kenneth Weiss og Blandine Rannou; og har virket som frilansmusiker siden 1994.

Christian Kjos har sin cembaloutdannelse fra Norges Musikkhøgskole med Knut Johannessen og fra Schola Cantorum Basiliensis i Sveits med Jesper Christensen. Han har akkompagnert Blokkfløytistene på mange store prosjekter og vanlige elev-konserter, særlig på Barratt Due. Christian gjør for tiden stor karriere som cembalist og akkompgnatør og har spilt med mange kjente orkestre som Filharmonien i Oslo og Bergen, Stavanger Symfoniorkester, Kringkastingsorkesteret og Norsk Barokkorkester. Han er fast cembalist i Barokkanerne og har vært en sukessrik konferansier på de populære konsertene på Caféteatret de siste årene.

Ingrid Margrethe Beier er utdannet cembalist fra Norges Musikkhøgskole. Hun har også diplomeksamen i kammermusikk fra samme institusjon. Ingrid har akkompagnert Blokkfløytistene på flere prosjekter og konserter bl.a. i Uranienborg kirke og på Barratt Due.

Knut Johannessen er førsteamanuensis i cembalo ved Norges Musikkhøgskole. Han regnes som en av Norges ledende cembalister og har en internasjonal karierre som solist og kammermusiker. Han har i en årrekke vært cembalist i Det Norske Kammerorkester og har gjort mange turnéer og CD-innspilninger med Anne Sophie Mutter. Knut har spilt sammen med Ungdomsblokkfløytistene på konserter, f.eks. i Fagerborg kirke.

Dag Henriksen Helseth er utdannet gitarist og luttist fra Troissingen i Tyskland. Til daglig jobber han som teorilærer og lydteknikker på Barratt Due. Dag akkompagnerer ofte blokkfløyteelevene på Talentskolen når det er konserter på Barratt Due.

Vegard Lund har studert med Erik Stenstadvold ved Norges Musikkhøgskole og med Nigel North (tidlige gitarer og lutt) ved Guildhall School of Music and Drama. Her fikk han Premier Prix for sin diplomeksamenskonsert. Han er aktiv som luttakkompagnatør og har turnert i store deler av Europa. Lunds solodebut i St John‘s Smith Square fikk gode presseomtaler og førte til engasjementer for både BBC radio og fjernsyn. Vegard spiller i mange ensembler som f.eks. Nordisk Barokk Kvartett, Det Norske Kammerorkester, New Dutch Academy og Hertzberg-ensemblet som han selv leder. Han er for tiden også ansatt ved Barratt Dues Musikkinstitutt. Vegard har jobbet med flere ensembler som har middelaldermusikk som spesialitet, blant annet Pro Musica Antiqua som kom

med den kritikerroste CD-en «Cantio» i 1999. Han har akkompagnert Blokkfløytistene på mange store prosjekter og viktige konserter.

 

Gunnar Hauge er frilans cellist og har deltatt på flere prosjekter med Blokkfløytistene Uranienborg og i Talentskolen ved Barratt Due og OMK. Han har sin utdannelse fra North Park College i Chicago og Norges Musikkhøgskole. Gunnar er spesialist på barokkcello og spiller i ensembler som Barokkanerne, Norsk barokkorkester, Oslo barokkorkester, Barokksolistene, Concert Copenhagen og Arte dei suonatori. Han har vært med på diverse CD-produksjoner.

Anne Stine Dahl er frilanscellist og pedagog og bosatt i Drammen. Hun er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og har studert barokkcello i Stockholm. Hun har ofte akkompagnert talentelevene fra Blokkfløytistene Uranienborg ved kammerkonserter på Barratt Due. Anne Stines hjemmeside.

Geko Fattal har spilt med Blokkfløytistene flere ganger, bl.a. på Middelalderfestivalen i Hamar og Oslo. Geko spiller lutt, perkusjon og synger. Til daglig jobber han som lærer i ungdomsskolen. Les mer om og lytt til Geko på Myspace

Hanne Mari Ørbæk er en av Norges fineste barokksangere. Hun er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og i London. Hanne Mari var solist ved Ungdomsblokkfløytistenes julekonsert i Gamle Aker kirke i 2008 sammen med andre dyktige barokkmusikere som Vegard Lund og Christian Kjos.

Stephen Kammler er fra Tyskland og har vært kormester for den Norske Opera fra 2001-2009. Han ledet våren-2009 fremføringen av operaen "Pollicino" hvor Undomsblokkfløytistene Uranienborg og St.Sunniva deltok. Les mer om Steffen på Wikipeda

Oslo musikk- og kulturskole (OMK) har en viktig rolle i forhold til Blokkfløytistene Uranienborg. Alle våre instruktører er ansatt i musikk- og kulturskolen og laget kjøper undervisningtimer av OMK. OMK har også vært svært generøse med innkjøp av instrumenter som Blokkfløytistene Uranienborg kan disponere. OMK´s hjemmeside

Barratt Due har et samarbeid med Oslo musikk- og kulturskole om en Talentskole hvor flere av elevene i Blokkfløytistene Uranienborg er med eller har vært med tidligere. Disse elevene spiller ofte konserter i Kammersalen på Barratt Due. Storefløyt og Kammerfløyt har også spilt konserter på Barratt Due. Barratt Dues hjemmeside.