rightrightrightForside
Grasrotandel


Sparebankstiftelse

facebook logo

Bydel Frogner støtter Blokkfløytistene Uranienborg med Frivillighetsmidler


Aktuelt: Bilder l Lydeksempler l Videoer l Kalender l Lenker l Kontakt transparent rightrightrightNyheter

Historie

 

 

Oppstart høsten 1989 • gjenreisning av blokkfløyten som seriøst instrumen
Høsten 1989 startet Svein Egil Skotte og Johan Nicolai Mohn Blokkfløytistene med det ambisiøse mål "å gjenreise blokkfløyten som seriøst instrument i norsk skole". Etter et besøk på skolene Bolteløkka, Marienlyst, St.Sunniva og Uranienborg hvor Mohn og Skotte spilte blokkfløyte og presenterte tilbudet, meldte det seg straks nærmere 30 interesserte barn fra 7 år og oppover.

Virksomheten konsentreres på St.Sunniva og Uranienborg skole
Etterhvert var det hensiktsmessig å konsentrere virksomheten på St.Sunniva og Uranienborg skoler. Det ble felles samspilløvelser for de viderekomne på St. Sunniva.

Innmeldt i Norsk Skoleorkesterforbund • deltakelse på kretskonsert
I 1993 meldte orkesteret seg inn i Norsk Skoleorkesterforbund. Da var nivået på den eldste samspillgruppen så bra at de kunne være med på kretskonserten til Skoleorkesterforbundet. Før det hadde ensemblet vært på sin første øveweekend med overnatting på "Gå Ut Senteret" i Hurdal.

Idealisme og gratisarbeid i starten • innlemmet i OKM i 1994 • bedret økonomi og tilbud
Det har vært en stor grad av idealisme i arbeidet med Blokkfløytistene. Det ble mye gratisarbeid og dårlig betalt undervisning for lærerene de første årene og det hele ble drevet som en privat musikkskole fram til 1994. Da ble en del av virksomheten innlemmet i Oslo Kommunale Musikkskole. Dette åpnet for nye muligheter for Blokkfløytistene, økonomien bedret seg og elevene fikk et enda bedre tilbud.

Høsten 1994 - våren 1995: unikt prosjekt med samspill sjøfløyte og hardingfele
Høsten 1994 startet det første av mange prosjekter som Skotte og Mohn har organisert. Ved siden av klassisk blokkfløytespill ønsket de å fokusere på norsk folkemusikk. I samarbeid med Steinar Ofsdal oppsto et unikt prosjekt med lagspill og samspill på sjøfløyte, den norske varianten av blokkfløyten. Ofsdal deltok på samspilløvelsene for de eldste elevene denne høsten og Arne Aakre fra Vinje i Telemark laget fløyter til hele gruppen. På nyåret 1995 var det seminar med Bø Juniorspelemannslag og konsert i Bø i Telemark, og siden i Munchmuseet

i Oslo. Det unike ved prosjektet var samspill mellom hardingfele og sjøfløyte og at det ble gjennomført lagspill på sjøfløyte, noe som knapt hadde vært gjort her i landet før.

Telemark-festivalen sommeren 1995 • irske blikkfløyter • 2. pris på Oslokappleiken
Samarbeidet med Ofsdal og Bø Juniorspelemannslag var på alle måter vellykket og konsertene fikk mye oppmerksomhet. Dette førte til at Blokkfløytistene ble invitert tilbake til Bø på sommerens Telemark-festival. Per Midtstigen erstattet denne gang Steinar Ofsdal. En gruppe yngre fløytespillere deltok også og spilte irske låter på blikkfløyte. Noen måneder senere deltok Blokkfløytistene på Oslokappleiken og tok en hederlig 2. pris i sin klasse.

Seminar på Prestfoss i januar 1996 • fortsettelse med sjøfløyten
Samarbeidet med Bø Juniorspelemannslag og Steinar Ofsdal fortsatte med kurs og seminar på Prestfoss i Sigdal i januar 1996. Her var også andre instruktører og deltakere med, bl.a. fra Buskerud. Det ble skapt en fin ramme omkring kurset med musisering, dans, lek og moro.

 

Stort prosjekt med Latinamerikansk folkemusikk • suksesskonsert juni-97 i Gamle Logen • produksjon av CD

Høsten 1996 startet Skotte og Mohn et spennende prosjekt i samarbeid med INTI (6 profesjonelle musikere fra Bolivia og Chile) og Steinerskolens Jentekor. De fant frem egnede latinamerikanske folkemusikklåter og arrangerte dem for kor, musikere og blokkfløyteensemble. Høsten 1996 begynte barna å øve på dem og på nyåret 1997 besøkte INTI samspilløvelsene. I mai hadde Blokkfløytistene og Jentekoret seminar med alle musikerne fra INTI. Det avsluttende seminaret og den store konserten "Música Entre Culturas" i Gamle Logen i juni ble en stor suksess. Det ble laget video, og utfra DAT-lydopptaket ble det produsert en live-CD fra konserten.

Mer om CD'en

Nytt Prestfoss-kurs i oktober 1997  • nye sjøfløytister • kobling norsk og latinamerikansk folkemusikk • "Fra Andes til Dovre"
Oktober 1997 var det nytt kurs på Prestfoss, denne gang med Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen som instruktører sammen med Mohn og Skotte m.fl. Nå fikk nye og yngre fløytister prøve seg på sjøfløyte. Dette kurset gav Skotte og Mohn idéen om å koble norsk folkemusikk med latinamerikansk. I samarbeid med Hulbækmo, Jacobsen og INTI ble prosjektet "Fra Andes til Dovre" satt i gang.

Sommeren 1998 • arbeid med utvalg av egnet musikk
Sommeren 1998 satte musikerne i gang et omfattende arbeid for å finne egnet musikk. Utgangspunktet var "Música Entre Culturas" og norske låter barna hadde lært på sjøfløyte. Etter mye arbeid fant man fram til et utvalg, men det måtte testes ut, skrives ned og arrangeres før man kom så langt. Den flerkulturelle stormønstringen "Du store verden!" innlemmet prosjektet i festivalen som skulle foregå høsten 1998.

andesNovember 1998 • fullsatte konserter i Domkirken • "Fra Andes til Dovre" - musikk som verdensspråk
September 1998 hadde man det første seminaret med Blokkfløytistene og Jentekoret. Dette ble utgangspunktet for videre arbeid på de ukentlige øvelsene. Prosjektet ble avsluttet med to intense øvedager og tre konserter i Oslo Domkirke 6. november. To av konsertene var for skoleelever og ble gjennomført i samarbeid med Skolesjefen i Oslo, den siste var en offentlig kveldskonsert. Domkirken var fullsatt av et stort og entusiastisk publikum. Det var spennende for barna og de unge å spille for andre barn i samarbeid med profesjonelle utøvere. Konserten åpnet også for et perspektiv på musikk som "verdensspråk".

Positive ringvirkninger • ny interesse for sjøfløyten • fritt og spontant spill etter gehør • nytt liv i glemt tradisjon
Arbeidet med sjøfløyten har hatt mange positive ringvirkninger. Blokkfløytistene har gjenskapt interessen for dette gamle instrumentet og de særegne slåttene som tilhører det. Sjøfløytespill er musisering på gehør og er en velegnet innfallsvinkel til musikkopplæring generelt. Barna får et forråd av låter de kan utenat og dermed lett kan bruke i ulike sammenhenger. Spillet blir friere og mer spontant enn når man arbeider med notebasert repertoar. Blokkfløytistenes pionervirksomhet ser også ut til å ha gitt nytt liv til en forsvunnet tradisjon i Numedal og Telemark, som tidligere var sjøfløytens kjerneområde.

Produksjon av høyverdige sjøfløyter • ny giv til sjøfløytespillet
Det er en utfordring å få sjøfløyter som er like nok til å brukes til samspill. På initiativ fra Skotte og Mohn startet landets eneste profesjonelle blokkfløytebygger Bodil Diesen opp produksjon av sjøfløyter. Med økonomisk støtte fra Musikkrådet og Musikkverkstedordningen, kjøpte Blokkfløytistene inn et antall høyverdige sjøfløyter fra Diesen. Dette gav ny giv til sjøfløytespillet.

opp

Sommeren 1998 • suksess ved konkurranse i England • samspill og konserter i England
Ved siden av prosjektene har orkestrene i årenes løp hatt et høyt aktivitetsnivå på andre områder: En gruppe fra Blokkfløytistene Uranienborg deltok i en internasjonal konkurranse for blokkfløyte-ensembler i England i 1998. De vant første runde i Coventry og tok 3. plass i finalen i Cambridge. Begge orkestrene hadde en turné sammen i England sommeren 1998 hvor de spilte sammen med tilsvarende ungdomsgrupper og holdt flere konserter. Sjøfløytene fikk berettiget oppmerksomhet i et land med lange tradisjoner for blokkfløytespill.

Deltakelse i store konserter • mange representasjonsoppdrag for Oslo kommunale musikkskole
Blokkfløytistene St.Sunniva og Uranienborg ble valgt ut til å delta på den store jubileumskonserten til Oslo Kommunale Musikkskole i juni -98. De representerte også OKM på Arve Tellefsens kammermusikkfestival og fikk spille i programmet "Hovedscenen" på NRK 2. Kvartetten som vant 3. pris i England har på vegne av OKM spilt for Kirke- og undervisningskomiteen, for Byrådet for kultur og utdanning og på diverse konferanser.

Februar 1999 • seminar og konsert med verdenskjent blokkfløytevirtuos Dan Laurin
Februar 1999 laget orkestrene i samarbeid med Norges Musikkhøgskole, Griegakademiet i Bergen og Ingesund Musikhögskola i Arvika et seminar og en konsert med den verdenskjente blokkfløytevirtuosen Dan Laurin. Igjen gjorde Skotte og Mohn et stort arbeide med å planlegge og tilrettelegge musikk for prosjektet. Som en ekstra forberedelse hadde de yngste fløytistene et eget seminar i Hurdal. På den avsluttende konserten i Lindemansalen hadde Nordisk Barokk Kvartett en svært viktig funksjon i samspillet mellom Dan Laurin og Blokkfløytistene. Et stort og entusiastisk publikum var tilstede.

 

 

mann

Dan Laurin,
den verdensberømte
blokkfløytevirtuosen
spiller sammen med
Blokkfløytistene
i Lindemannsalen.

 

 

blokkfloyte2.jpg (57881 bytes)

 

 

 

 

 

 

Det var en stor opplevelse for barn og unge i Blokkfløytistene å få spille sammen med Dan Laurin.

 

opp

Sommeren 1999 • "Kongsbarna på Akershus" • flere konserter • januar 2000 •

deltakelse i oppførelse av nyskrevet verk med musikk fra Draumkvedet
Sommeren 1999 fremførte Blokkfløytistene Uranienborg i samarbeid med forfatteren Torill Thorstad Hauger forestillingen "Kongsbarna på Akershus" under 700 års-jubiléet på Akersus festning. Sesongen 1999/2000 hadde ensemblet egne konserter i kirkene Skårer, Tanum, Kongsberg og Fagerborg og deltok i januar 2000 ved årets Draumkved-symposium på Notodden. Der var de med ved oppførelsen av et stort nyskrevet verk med musikk fra Draumkvedet for bl.a. 6 blokkfløyter av komponisten Eilert Hægeland.

Turné på Sørlandet sommeren 2000 • 11-års jubileumskonsert oktober 2000
Sommeren 2000 gjennomførte Kammerfløyt (den eldste samspillgruppen) en turné på Sørlandet og spilte konserter i Dypvåg, Flosta, Treungen og Åmli kirker. Konsertene ble mottatt av et entusiastisk publikum - sommerturister og fastboende. 22. oktober 2000 avholdt Blokkfløytistene Uranienborg i samarbeid med Blokkfløytistene St.Sunniva 11-års jubileumskonsert i Steinerskolens aula på Hovseter. Et stort antall tidligere samarbeidspartnere stilte opp og gjorde konserten til en festforestilling: Steinar Ofsdal, INTI, Steinerskolens jentekor, Bø juniorspelemannslag og profesjonelle barokkmusikere. Fullt hus og stor stemning! Konserten ble støttet økonomisk av Kassettavgiftsfondet og Oslo Musikkråd.

Turné på Sørlandet sommeren 2001 • diverse kirkekonserter
Sommeren 2001 gjennomførte Kammerfløyt en ny turné på Sørlandet og spilte konserter i Bø, Hornnes, Tonstad, Tromøy, Høvåg, Lyngdal, Sokndal og Søgne kirker samt på Vigeland hovedgård i Vennesla. Konsertene ble denne gang også mottatt av et entusiastisk publikum. Ellers dette året spilte Blokkfløytistene konserter i Ekholt kirke ved Moss og i Sem middelalderkirke ved Tønsberg samt konsert i Oslo Ladegård. 14. desember deltok ensemblet på et spennende arrangement med gammel julemusikk i Oslo Domkirke i regi av Oslo By Vel.

 

Deltakelse på Sommarlandfestivalen i Bø 2002 • flere konserter • "Historien om Bach" 2003 • 25-års jubileum for OMK

Sommeren 2002 deltok Storefløyt på Sommarlandfestivalen i Bø i Telemark. Ensemblet spilte konserter i Sommarland, Bø kyrkje og på Bø sjukeheim. Høsten 2003 fremførte Storefløyt i samarbeid med andre elever og lærere ved OMK forestillingen "Historien om Bach". Forestillingen handlet om Bachs liv og virke som komponist og inneholdt sang, musikk, dans og opplesning og elevene var kledt i tidsriktige kostymer. I november 2003 ble Storefløyt sammen med Storefløyt St.Sunniva valgt ut til å spille på 25-års jubiléet til OMK i Universitetets Aula. Kammerfløyt spilte konserter i Kolbu kirke, Sande kirke og på Linderud gård (både i 2002 og i 2003). I mars 2002 og 2003 arrangerte vi "Blokkfløytens dag" på Uranienborg skole. Alle blokkfløytister spilte i samspillgrupper på tvers av alder og nivå. Vi fikk besøk av blokkfløytebygger Bodil Diesen og tryllekunstner Håkon Esplo. Dagen ble avsluttet med en liten minikonsert i Samlingssalen. Ingeborg Christophersen som har vært med i Blokkfløytistene i ni år vant landsfinalen i Ungdommens Musikkmesterskap og ble kåret til "Årets musiker" på tvers av instrument og årsklasse. Ellers deltok ensemblene regelmessig på de vanlige konsertene i nærmiljøet: jule- og sommerkonserter på Uranienborg menighetshus og i Uranienborg kirke samt opptreden på Uranienborghjemmet. Storefløyt har også i mange år spilt på Barnas Verdensdag i regi av musikkskolen.

Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival 2004 • improvisasjonskurs med Maria Sjøberg • Uranienborg kirkemusikkfestival • ensemblekurs i Sverige • KUDRAMUDA i Lindemansalen

Lillefløyt deltok sammen med teatergruppa fra Uranienborg kirke i januar i et "Hellig tre konger-spill"

i Uranienborg kirke. Det ble avholdt en stor ungdomskonsert i Trefoldighetskirken under Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival i mars. Temaet var barokkmusikk og Storefløyt Uranienborg og St.Sunniva deltok sammen med 100 strykerefra Barratt Due og musikkskolen og et stort kor. Johan Nicolai Mohn dirigerte og Linnéa Haug fra Blokkfløytistene var solist i Vivaldis sopraninokonsert. Storefløyt hadde også et spennende improvisasjonsseminar med fløytisten Maria Sjøberg på Blokkfløytens dag. I august deltok de fleste musikantene i Storefløyt på et spennende ensemblekurs på Fristad folkehögskole i Sverige. I november fremførte Storefløyt sammen med Vivaldiorkesteret en egen kirkekonsert under Uranienborg kirkemusikkfestival. Storefløyt hadde også flere fremførelser av "Historien om Bach" for skoleklasser i konsertsalen til OMK. Samtidig deltok Lillefløyt i musikkskolens "KUDRAMUDA"-forestilling i Lindemansalen på Musikkhøgskolen.

Konsert i Kunstindustrimuseet • Konserthusfestivalen • kurs i middelaldermusikk med Göran Månsson • middelalder-festival på Hamar og i Oslo • konsert på Hospice Lovisenberg

Storefløyt spilte en konsert i Kunstindustrimuseet i januar 2005 og var med på festivalen i Oslo Konserthus i mars hvor de spilte både i Store Sal og i foajeen. Både Lillefløyt og Storefløyt deltok også i år på musikkskolens konsert i Universitetets aula. På Blokkfløytens dag hadde vi besøk av den svenske flølytisten Göran Månsson som underviste elevene i middelalder-musikk. Med utgangspunkt i

dette seminaret deltok Storefløyt på Middelalder-festivalen både på Hamar og i Oslo. Mange av elevene i Storefløyt deltok også i år på ensemblekurset for ungdom i Fristad i Sverige denne sommeren. Dette året spilte vi også våre første konserter på Hospice Lovisenberg. Dette ble en tradisjon i flere år fremover å spille for pasientene og de pårørende. Ingeborg Christophersen og Kristin Janset fra Blokkfløytistene vant hver sin klasse i landsfinalen i Ungdommens Musikkmesterskap i november.

Italia-turné sommeren-2006 • øveweekend i Vestfold • Oslo Rådhus • Linderud gård og Vidaråsen • åpning av Uranienborghjemmet • julebord i Oslo Teatermuseum

Vårsemesteret ble brukt til å forberede Italia-turné i juli. I Italia spilte Storefløyt fem konserter i Corsanico, Firenze, Siena, Passignano og Torrita di Siena. Før turnéen hadde ensemblet øvewekend hos Danielle van der Koot i Vestfold og spilte i den anledning konserter på Vidaråsen, Steinerskolen i Tønsberg og til sist på Linderud gård i Oslo. Storefløyt spilte ellers konserter Vålerenga, Grefsen og Majorstuen kirker og spilte på åpningen av det nyoppussede Uranienborghjemmet i april. Ensemblet var også med på konserten i Oslo Rådhus i musikk- og kulturskolens uke. Sammen med Blokkfløytistene St.Sunniva spilte de et fint program med bl.a. innslag fra galleriet. Storefløyt spilte også for helse- og sosialkomitéen i Oslo kommune på deres julebord i Oslo teatermuseum.

 

opp

 

Prosjekt med musikk, dikt og bilder • øveweekend i Hurdal juni-2007 • konserter på Gran i Hadeland og i Drammen • Greverud og Frogner kirke • Nobelkonsert i Oslo Rådhus

Lillefløyt deltok på et prosjekt med musikk, dikt og bilder sammen med elever fra Max Tau og Oppegård kulturskole under ledelse av Nadja Popp og Bodil Diesen. Prosjektet ble avrundet med konserter i Uranienborg og Greverud kirke. I juni var det tid for øveweekend i Hurdal på "Gå Ut Senteret" for Storefløyt. Her ble det jobbet med repertoar til konsertene i Nicolaikirken på Hadeland og i Bragernes kirke i Drammen. Caroline Eidsten Dahl deltok som instruktør og solist. Igjen var noen elever på sommerkurs i Sverige, denne gang i Vara. I høstsemesteret hadde Storefløyt en egen helaftens konsert i Greverud klirke i samartbeid med organist Anders Hovind. Ensemblet deltok også på julekonserten til Frognert kammerkor og spilte julemusikk på Kampen skole. Den viktigste opptreden dette semesteret var innslaget sammen med Blokkfløytistene St.Sunniva på Nobelkonserten i Oslo Rådhus der vi bl.a. spilte for Al Gore. Innslaget besto av Balkanmusikk, middelaldermusikk og en låt av John Playford. Ingeborg Christophersen og Linnéa Sundfær Haug fra Blokkfløytistene vant hver sin klasse i landsfinalen i Ungdommens Musikkmesterskap i november.

Nederlands-turné sommeren-2008 • øveweekend på Vidaråsen • Oslo Rådhus • sjøfløyteseminarer • Rumi-festivalen • Barratt Due • julekonsert i Gamle Aker kirke

Både Lillefløyt og Storefløyt deltok også i år på konserten i Oslo Rådhus i regi av musikkskolen. I april hadde Storefløyt sjøfløyteseminar med Mona Hansen på Uranienborg skole og spilte på landsmøtet til De Unges Orkesterforbund på Haraldshiem i Oslo. Lillefløyt deltok på Orkesterforbundets vårkonsert i Konserthuset, lille sal. I juni forberedte Storefløyt turnérepertoaret sitt på en øveweekend på Vidaråsen i Vestfold. Repertoaret ble testet med konserter på Vidaråsen og i Søndre Slagen kirke i Tønsberg. På turnéen i Nederland spilte Storefløyt konsert alene i Alkmaar. I Almelo, Amsterdam og Utrecht musiserte de sammen med Blokkfløytistene St.Sunniva på lokale muskkskoler med elever på deres alder. Turnéen var svært vellykket på alle måter. Også i år var noen elever på sommerkurs i Vara i Sverige, denne gang var også Svein Egil Skotte instruktør. Elever fra Lillefløyt deltok på sjøfløytekurs ved Buskerud folkemusikksenter i Sigdal. Storefløyt spilte på Rumi-festivalen i Litteraturhuset. I november hadde Storefløyt konsert på Barratt Due sammen med talentelever og i desember hadde de en flott helaftens julekonsert i Gamle Aker kirke sammen med Hanne Mari Ørbæk og andre profesjonelle barokkmusikere.

20-års jubileum 2009 • Pollicino i Den norske opera • Oslo Rådhus • konsert i Asker kirke • Sommarlandfestivalen i Bø i Telemark • Uranienborgfestivalen • Drømnmestipendet

Denne gang spilte Storefløyt i Musikk- og kuturskolens uke hele sitt innslag fra galleriet i Oslo Rådhus, bl.a. et 3-korig verk av Gabrieli. Lillefløyt deltok også i år på Orkesterforbundets vårkonsert i Konserthuset, lille sal. I mai deltok Storefløyt i fremføringen av operaen Pollicino av Hans Werner Henze på scene 2 ved den nye operaen i Bjørvika. Storefløyt deltok sammen med Kammerfløyt St.Sunniva, strykere fra Barratt Due, slagverkere fra musikkskolen og noen gitarister og pianister. Det var en spennende og utfordrende opplevelse for elevene, men som de mestret på en flott måte. Operaen ble fremført syv ganger under dirigent Stephen Kammler. Storefløyt hadde en helaftens konsert i Asker kirke 14. juni. Lillefløyt deltoik på Sommarlandfestivalen i Bø i Telkemark og spilte konserter i Bø kyrkje og i Lekelandmanesjen i Sommarland. Linnéa Sundfær Haug vant Drømmestipendet fra Norsk Tipping og mottok 5. juni 10.000 kroner og en flott pris utdelt av Oslos kommunes varaordfører.

Tysklands-turné sommeren-2010 • øveweekend på Vidaråsen • Oslo Rådhus • Cinderella i Den norske opera • Toneheim folkehøgskole • Konserthuset • julekonserter

Lillefløyt deltok også i år på konserten i Oslo Rådhus i regi av musikkskolen og i høstsemesteret deltok de på Barnas Verdensdag på Oslo musikk- og kulturskole. I mars spilte Storefløyt konsert på Toneheim folkehøgskole. De hadde også en spennende konsert i privat regi hos familien Brudevold i Holmenkolen. I juni forberedte Storefløyt turnérepertoaret sitt på en øveweekend på Vidaråsen i Vestfold. Repertoaret ble testet med konserter på Vidaråsen og i Borre kirke ved Horten. På turnéen i Tyskland spilte Storefløyt konserter i Grünwald, Kirchheim, Ludwigsburg og Karlsruhe. Elevene fikk også bo hjemme hos familiene til elevene ved Kirchheim musikkskole. Blokkfløytelærer Nadja Popp i Kirchheim, tidligere lærer i Blokkfløytistene Uranienborg, hadde arrangert alt dette på en glimrende måte. De Unges Orkesterforbund arrangerte ungdomskonserten i Oslo Konserthus hvor Storefløyt spilte i oktober. I november deltok Storefløyt i fremføringen av operaen Cinderella av Peter Maxwell Davies på scene 2 ved Den Norske Opera. Storefløyt deltok sammen med Kammerfløyt St.Sunniva, strykere fra Barratt Due, slagverkere fra musikkskolen. Dirigent var Stephen Kammler. Ellers hadde vi våre tradisjonelle julekonserter på Uranienborg menighetshus og i Uranienborg kirke.

Pionerarbeid • orkestre med fullt utbygd consort-besetning • musikkopplæring • sosialt miljø

Skotte og Mohn har gjort et stort pionér-arbeid og skapt et unikt miljø omkring landets to eneste blokkfløyteorkestre med fullt utbygd consort-besetning. Et stort antall barn og unge har fått sin første musikkopplæring gjennom Blokkfløytistene og selv om barna ikke fortsetter å spille, så har de likevel fått et verdifullt møte med musikken og erfart gleden ved å spille et instrument, noe de forhåpentligvis siden vil se tilbake på som noe positivt. Blokkfløytistene har blitt et verdifullt tilskudd til fritidsaktivitetene på de respektive skolene og ensemblene har spilt på utallige tilstelninger i nærmiljøet gjennom årene.

Stort administrativt arbeid • omtale i media

Det har også gjennom årene blitt gjort et stort administrativt arbeid med Blokkfløytistene: Prosjekter skulle finansieres, søknader skulle skrives og følges opp med kontaktvirksomhet for å skaffe til veie de økonomiske midlene som behøves. Og det skulle gjøres mye PR for konsertene. Prosjektene er gjentatte ganger presentert i "Midt i musikken" i NRK P2 og har fått mye omtale i hovedstadsavisene.

 

opp

 

Les hva Pressen skriver om Blokkfløytistene

Mer om noen av aktørene